sâmbătă, 18 ianuarie 2014

2014 sau anul în care vei îndrăzni

      Este deja a VIII - a editie a târgului “Nuntă la Palat” la care atelierul nostru este prezent cu roadele muncii si imaginatiei într-ale aranjării florilor. Cum trece timpul. Experienţa însă se acumulează doar în timp. In ultimiii ani am prins curaj şi am încercat să vă cucerim cu ideile noastre pe care le-am vrut mereu “altfel”. Am îndrăznit şi la ediţia din 2014 a târgului să aducem în faţa voastră o abordare structural nouă.

Decoratiuni Vanilla Events – Fotografie Sorina Bindea – Dulciuri Cofetaria Dana

Tema : “Exteriorul la interior“ – Arcade de crengi si flori, panouri sau rame cu flori.  
Mireselor din 2014 le propunem să se joace cu decoruri indrăzneţe, ieşite poate din tipar, cum ar fi copaci cu flori la interior, arcade de nuiele cu decor floral. Cu siguranţă florile aranjate de această manieră nu vor trece neobservate, iar invitaţii vor avea ce să-şi amintească multă vreme după eveniment.
Decorurile vor fi amplasate în diferite puncte ale locaţiei pentru a marca in mod cât mai puternic tema nunţii. În acest fel devin importante nu doar aranjamentele plasate în centrul mesei. Atenţia este atrasă dinspre masă spre restul sălii pentru o viziune mai amplă a nunţii ca ansamblu.

Cromatica – Degrade – uri, linii de culoare roz şi mov, până la alb.

Componenta decorurilor va fi cat mai “ecologică”, cât mai verde, să ne amintim de natura de afară pe care încercăm să o aducem prin reprezentările noastre alegorice în interior.

Clişeele şi prejudecăţile ne ţin pe loc. Umplu spaţii ale minţii noastre şi o îngreunează. Cum ar fi să lepădăm câteva dintre ele ca să facem loc unor lucruri noi, interesante sau măcar unui punct de vedere proaspăt. Noi am făcut un exerciţiu de schimbare a viziunii, şi în sensul de a nu repropune în virtutea inerţiei aceleaşi tipuri de flori.


De ce nu garoafe? Ele sunt ca rochia neagră simplă pe care o găseşti plictisitoare la un moment dat şi o abandonezi într-un colţ al şifonierului pentru că îţi doreşti să urmezi trendurile mereu schimbătoare ale modei. Partea bună e că acea rochie simplă pe care o poţi purta oriunde şi oricând, la care poţi asorta orice, te avantajează şi te salvează întotdeauna. Aşa şi garoafa care rămâne o floare clasică, elegantă. Trebuie doar să o scoţi din ungherul unde au înghesuit-o clişeele, să o scuturi de nişte etichete care i s-au aplicat din ignoranţă ori snobism, şi ea te va salva.

Un alt element demn de menţionat sunt costurile. Care, hai să nu ne ascundem inutil după deget, contează în balanţa organizării unei nunţi ori a unui eveniment. Şi în sensul acesta garoafa te-ar putea salva, fiind o floare “economică”.



O schimbare de perspectivă aşadar, pe care atelierul de design floral Filomena Brisc o propune în acest an. Mutarea privirii de la detaliile strict legate de masă spre ansamblu, ca atunci când te dai câţiva paşi în spate să admiri un tablou şi să încerci să înţelegi perspectiva artistului, dar şi reinventarea unui element clasic, simplu şi elegant care, în pofida trendurilor, nu se va demoda niciodată. Culorile sunt multe şi te poţi juca cu ele. Vei îndrăzni?

Ana Maria Vaida





Multumiri :
Vanilla Events
http://www.vanillaevents.ro
Fotografie - Sorina Bindea
Dulciuri - Cofetaria Dana

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu